Menü Bezárás

Lelki harmónia

Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, hogy a betegségek kialakulásában jelentős szerepe van a lelki okoknak, az egészség nem csupán fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki, szellemi egységként, “egészként”, harmonikusan működünk. Ha egy lelki problémát huzamosabb ideig nem tudunk megoldani, akkor az áttevődhet életünk másik síkjára, a fizikai síkra, ahol betegségként, esetleg balesetként realizálódik. Betegség pedig akkor következik be, ha ez az egyensúly felborul.

A megjelenő tünetek csak a probléma felszínét jelzik, így azok “gyógyítása”, kezelése nem biztos, hogy meghozza a várva várt javulást.Valódi eredményt akkor érhetünk el, ha feltárjuk a betegség kialakulásában szerepet játszó lelki okokat és azokat megoldva jutunk el a teljes gyógyuláshoz.

 Egy lehetőség, ha

  • konkrét problémája, betegsége van
  • a stressz testi tüneteket okoz  (allergia, alvászavar,  migrén, szorongás, hátfájás,  fóbiák, stb.)
  • önértékelési, párkapcsolati, munkahelyi, tanulási problémák esetén
  • “csak” nem érzi jól magát a bőrében és ennek nem tudja az okát
  • szeretne változni és változtatni, tudatosabban élni a saját életét
  • úgy érzi, hogy nem a saját útját járja, más életét éli
  • le akarja tenni a régi terheket és berögződéseket, családi mintákat
  • valami gátolja a szabad és harmónikus élet megélésében

 Az alábbi módszerek ebben nagy segítséget nyújthatnak:

stresszA kineziológia, egy holisztikus szemléletű alternatív gyógymód, melynek célja a test energia-egyensúlyának helyreállítása, a test-lélek-szellem hármas egységének harmóniáján keresztül. A kineziológus nem diagnosztizál, nem gyógyít, hanem az izomteszt segítségével feltárja és oldja a probléma mögötti érzelmi blokkokat.
Az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, és aktivizálja annak öngyógyító mechanizmusait.

bachA Bach virágterápia olyan holisztikus gyógyító terápia, ami a testre, a lélekre és a szellemre egyaránt hat. Azon az elméleten alapszik, miszerint bizonyos virágok energiarezgései gyógyító hatással vannak az emberek lelki és pszichés állapotára. Dr. Bach felismerte, hogy a lelki egyensúly felborulása áll különböző betegségek kialakulásának hátterében. A lelki hatáson keresztül gyógyíthatók a testi panaszok is. A virágesszenciák segítenek az önismeretben, támogatják az öngyógyító folyamatokat, visszaállítják a lelki harmóniánkat.

csáEgyéni családállítás a módszernek egy olyan speciális lehetősége, ahol csak a családállító és a felállítást kérő van jelen. Hatékonyságát tekintve nincs különbség a csoportos állítástól, ugyanúgy feltárhatóak a családi rendszerből hozott lelki blokkok, és az oldás is megtörténik. Míg csoportban a résztevők alakítják a szereplőket, úgy az egyéni foglalkozásban ezt bábuk és papírlapok segítségével tesszük. Itt a kliens bele tud helyezkedni mások helyzetébe is.

Bővebben…

 

Elérhetőség:

Kósa Brigitta

06 70 422 4474

sorster4@gmail.com